Пам’ятка для населення щодо попередження інфекційних захворювань, які розповсюджуються водним шляхом.




 

До інфекційних захворювань, що розповсюджуються водним шляхом, прийнято враховувати групу гострих кишкових інфекцій: холеру, вірусні гепатити А, Е, рота та ентеровірусні ентерити та ентероколіти, бактеріальні кишкові інфекції, зумовлені умовно патогенною мікрофлорою тощо. Зазвичай небезпека зараження та розповсюдження цих інфекційних захворювань серед населення реєструється у весняно-літній період, що перш за все пов’язано з повенями, зливами та благодатними погодними умовами для розмноження збудників. Але запобігти зараженню вищезазначеними хворобами можна, якщо виконувати елементарні правила:

-       Не вживати воду із сумнівних джерел водопостачання.

-       Вживати кип’ячену воду, яка підлягала температурі кип’ятіння не менше 10-15 хвилин.

-       Зберігати воду у запасних ємностях не довше, ніж 1 добу.

-       При відпочинку на водоймах, не допускати потрапляння води до ротової порожнини, особливу увагу з цього питання приділяти дітям.

-       Не купатися на заборонених водоймах.

-       Купатися в місцях, які спеціально для цього призначені;

-       Під час відпочинку, не мити руки, овочі, зелень, фрукти та посуд водою з водойм.

-       При вживанні води з колодязів, періодично проводити їх дезінфекцію та аналіз води на забрудненість.

-       Ретельно мити овочі, фрукти та зелень кип’яченою водо;.

-       Не користуватися водопровідною водою після відключення без її стоку протягом 10-15 хвилин, з метою запобігання потрапляння мікробної плівки, що сформувалася під час відсутності протоку.



Создан 04 июл 2016